open-navfaktor-logo
search
Svaka čast
Pat Smith koja ima 70 godina očistila 52 plaže
Smit je pokrenula i kampanju "The Final Straw" čiji je cilj podizanje svijesti o beskorisnosti i štetnosti plastičnih slamki
07.09.2019. u 10:13
get url
text
Pat Smith

Pat Smith 70-godišnja baka iz Cornwalla u Velikoj Britaniji daje sve od sebe da se smanji zagađenost na planeti. Nakon što je pogledala dokumentarni film o plastičnom zagađenju jako se zabrinula. Te noći nije mogla ni spavati. Kada se sljedećeg jutra probudila, odlučila je da mora nešto poduzeti. Sebi je postavila izazov, željela je očistiti jednu plažu sedmično.

Ovako su plaže izgledale prije čišćenja 

Ljudi iz njenog grada podržali su ideju i ona je zajedno s volonterima i svojim unucima očistila 52 plaže u Cornwallu i tako ispunila svoj izazov. Ali, to nije kraj priče, Pat je nastavila svoju misiju da svijet učini boljim mjestom.

Pokrenula je i kampanju "The Final Straw" čiji je cilj podizanje svijesti o beskorisnosti i štetnosti plastičnih slamki kako bi ih njen grad i ostatak svijeta prestali upotrebljavati. Slamke su odličan primjer potpuno nepotrebne jednokratne plastike. Sva plastika završava na odlagalištima i okeanima, ubijajući morski život. Svaka plastična slamka nadživjet će svaku osobu koja trenutno živi na planeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.