open-navfaktor-logo
search
Trener Rome
Paulo Fonseca konačno odgovorio na pitanja o Edinu Džeki
U susretu 20. kola Serie A Roma je s 3:1 na Olimpicu porazila Veronu, a bila je ovo druga vezana pobjeda Vučice bez Edina Džeke u sastavu.
31.01.2021. u 23:19
get url
text

I dok na press konferenciji uoči utakmice s Veronom nije želio govoriti na temu bh. reprezentativca, kojeg je odstranio iz prvog tima i oduzeo mu kapitensku traku, portugalski stručanjak večeras je ipak ponudio neke odgovore.

VEZANI TEKST - Roma nadigrala Veronu, nasmijani Džeko meč pratio s tribina

- Mislim da je najvažnije bilo vidjeti da je ekipa dobro reagovala i poslije pobjede nad Spezijom. Ovo je pobjeda timskog duha, a igra vjeruju u to i to dobro rade - bio je Fonsecin odgovor na pitanje je li "afera" u vezi s Džekom ujedinila ekipu.

I u nastavku je Portugalac poprilično indirektno odgovarao na pitanja o bivšem kapitenu Vučice, ali je odgovarao, a uz smijeh je priznao da još nije spakovao kofere jer se na Apeninima u posljednja dva-tri dana dosta pisalo i pričalo i trenerima koji će ga naslijediti na kraju sezone.

O tome da li je Džeko dio Rominih planova u budućnosti, Fonseca je rekao:

- Dobro pitanje, ali moram reći da je najvažnije ono što je tim uradio danas, imat ćemo vremena da pričamo o tome.

Iskoristio je Fonseca ovu priliku da neke stvar indirektno poruči kapitenu Zmajeva.

- Ekipa je pokazala da ne ovisi o jednom igraču, te da imamo identitet, što je dobro. Ne ovisimo mi samo o Džeki. Najjači dio ovog tima je ono što možemo napraviti zajedno - kazao je trener Vučice.

O tome da li je od Džeke tražio izvinjenje...

- Ne, to nije tačno - rekao je Fonseca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.