open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
PDA nakon što su ih napustili zastupnici: Građane mole za smirenost, Schmidta da sankcioniše
Pokret demokratske akcije osuđuje licemjerni postupak izabranih zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona na Općim izborima 2022. Senada Alića i Jakuba Suljkanovića, saopćeno je iz PDA.
04.11.2022. u 17:41
get url
text

Tvrde da su Alić i Suljkanović protivno Statutu PDA i odlukama organa stranke, izdali povjerenje građana Tuzlanskog kantona.

VEZANI TEKST - Sunce pregrijalo u Banovićima: PDA napuštaju organizacije u Srebreniku, Gradačcu i Sapni

- Iznevjerene građane, a posebno one koji su svoj glas dali Aliću i Suljkanoviću, vjerujući u njihovo zalaganje za dobrobit Tuzlanskog kantona, molimo za smirenost, razum i dostojanstvo iako u potpunosti shvatamo njihovo razočarenje za ovu prevaru - dodaje se.

Iz PDA su pozvali visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini da, u skladu sa izmjenama i dopunama Izbornog zakona koji je nametnuo u julu ove godine, "sankcioniše političku korupciju te da u skladu sa svojim ovlastima oduzme mandate osobama koje su prodale stranku na dan objave konačnih rezultata".

- Pokret demokratske akcije ujedno poziva i SIPA-u, Tužilaštvo BiH i druge pravosudne institucije da ispitaju kupovinu ovih zastupnika i konačno stanu ukraj ogromnoj političkoj korupciji koja već nekoliko godina trese Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu - navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.