open-navfaktor-logo
search
Pred Crnu Goru
Petev govorio o Kruniću, Džeko osjeća "pozitivnu energiju" i očekuje podršku sa tribina
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra ima prvu meč loptu u borbi za plasman u evropsku elitu.
22.09.2022. u 18:20
get url
text

Zmajevi će od 20.45 sati na Bilinom polu ugostiti Crnu Goru i eventualnom pobjedom osigurat će prvo mjestu u grupi 3 Lige nacija B, te samim time plasman u Ligu nacija A i baraž za EURO 2024.

VEZANI TEKST - Rasprodate ulaznice za meč BiH - Crna Gora, na crnom tržištu duplo skuplje

Svjesni su toga i u našem taboru, što je potvrdio i selektor Ivaylo Petev.

- Najbitnije je kako ćemo sutra izgledati. Bit će zalaganje i za nas je jako bitno da sutra pobijedimo. Znate šta nam znače ta tri boda. Sve držimo u svojim rukama.

Ljudi koji će doći na stadion, stvorit će pozitivnu energiju, koju će momci osjetiti na terenu. Bitno je da ih podržimo i siguran sam da će sve biti dobro - rekao je Petev, kazavši i "riječ dvije" o Crnogorcima:

- Cijenimo i poštujemo ih. Mene najviše zanima ipak kako ćemo mi igrati.

Petev je govorio i o Radetu Kruniću, reprezentativcu BiH iz Milana, koji se zbog povrede nije pojavio na okupljanju, a jučer je trenirao u kampu italijanskog prvaka.

- Što se toga tiče nemam novih informacija. Obnovila mu se stara pobjeda i u ponedjeljak je primio injekciju - kazao je Petev.

VEZANI TEKST - Na pomolu skandal: Rade Krunić povrijeđen za BiH, a trenira u kampu Milana!

Optimista je i Edin Džeko, kapiten Zmajeva.

- Dobro se radilo i treniralo. Drago nam je da smo u ovakvoj situaciji da sami odlučujemo o plasmanu u grupi, na svom stadionu i pred svojim navijačima. Znamo šta nam sutrašnja pobjeda može donijeti. Imam osjećaj da je ovo prvo okupljanje u zadnje vrijeme na kojem se osjeća baš pozitivna energija. U zadnje vrijeme situacija nije bila ovakva.

Bilo je dosta negativne energije da li zbog selektora, predsjednika, Saveza, Džeke, Pjanića... Uz sve to napravili smo dobre rezultate i ova sutrašnja utakmica i rasprodan stadion, je nešto pozitivnije i sretnije. I kada ide teško, ova ekipa, koja ima dosta mladih igrača, pozitivna energija se osjeti i sigurno da pomaže. Dat ćemo sve od sebe na terenu, a vjerujem da će takvi biti i navijači na tribinama - kazao je Džeko.

Meč na Bilinom polju igra se sutra od 20.45 sati uz direktan TV prijenos na BHRT.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.