open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Petev: Ostavka u slučaju neuspjeha? Izvini, ali ne razmišljam
Moramo ići ozbiljno, moramo ići jako, poručio je selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev uoči gostujućih utakmica protiv Kazahstana i Ukrajine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.
05.10.2021. u 13:10
get url
text

- Pripremamo se za prvu utakmicu sa sto posto, želimo da se odigra kako nam odgovara, a odgovaraju nam tri boda - kazao je Petev, a na pitanje koliko bh. tim može osvojiti bodova na dva gostovanja, nije decidno odgovorio.

- Svaka utakmica je teška. Ne mislim da će nama biti lako. Sve ovisi o nama, našem pristupu. Mi smo spremni na to, moramo ići ozbiljno, moramo ići jako - dodaje Bugarin.

On se suočava s brojnim izostancima igrača. Predstojeću reprezentativnu akciju propuštaju Miralem Pjanić, Rade Krunić, Siniša Saničanin, Stjepan Lončar, Mario Vrančić, Mateo Sušić.

- Igrači koji su u reprezentaciji za mene su najbolji. Ono što ja hoću, što ja želim, jeste da budemo pola koraka bolji nego što smo bili prije - veli Petev.

Dodao je da ga raduje dobra forma većine reprezentativaca te da je za njega najbitnije zajedništvo u timu. Na probleme u taboru Ukrajine, koja se također susrela sa velikim brojem otkaza igrača, Petev se ne osvrće te ističe da mu je samo važno kako izgleda njegov tim.

- Uvijek mislim o tome kako ćemo mi izgledati. Ne želim obraćati puno pažnje na druge reprezentacije, uvijek gledam našu, da mi izgledamo što bolje. Neće biti lako, idemo pokušati uzeti najviše što možemo - rekao je Petev.

Na pitanje razmišlja li o ostavci u slučaju neuspjeha, kazao je:

- Izvini, ali ne razmišljam.

Eldar Ćivić, prvotimac mađarskog Ferencvaroša, optimista je uprkos činjenici da će bh. tim u naredna dva duela biti izuzetno oslabljen.

- Ova situacija nije utjecala na naše psihološko stanje. Sigurno će nam nedostajati, ali imamo opet vrlo dobru ekipu i možemo ostvariti naš cilj - rekao je Ćivić.

Smail Prevljak, napadač belgijskog Eupena, na okupljanje reprezentacije je došao u sjajnom raspoloženju jer je za vikend bio dvostruki strijelac protiv Genka.

- Prije svega moramo se dobro spremiti. Sigurno nas očekuju dvije teške utakmice jer nijedna nije lagana. Bit će to veoma važne utakmice i očekujemo pobjede - optimista je Prevljak, koji smatra da je BiH kvalitetnija selekcija i od Kazahstana i od Ukrajine.

Bh. fudbaleri susret protiv Kazahstana igrat će 9. oktobra u Nur Sultanu, a protiv Ukrajine tri dana kasnije u Lvivu. Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u grupi D kvalifikacija za Mundijal u Kataru iz četiri meča sakupila je tri boda, koliko ima i Kazahstan s utakmicom više. Francuska je prva sa 12 osvojenih bodova u šest susreta. Slijede Ukrajina (pet utakmica) i Finska (četiri) sa po pet bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.