open-navfaktor-logo
search
Komentar Sporta
Pjanić - Koeman: Pitanje povjerenja?
Teško da je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjani mislio da će do januara odigrati tek 40 posto ukupne minutaže kada je ljetos potpisivao ugovor s Barcelonom.
09.01.2021. u 15:36
get url
text

- Kada je stigao u Barcelonu pretpostavljalo se da će iz tima istisnuti Sergija Busquetsa, te da će s Frenkiejem de Jongom činiti glavni Barcelonim tandem u sezoni 2020/2021 - piše Sergi Capdevila, novinar katalonskog lista Sport u svom komentaru.

Capdevila tvrdi kako je situacija sa bh. reprezentativcem alarmanta, te da je Pjanić svoje nezadovoljstvo iskazao još nakon utakmice na San Mesu protiv Athletic Bilbaa.

- Pjanić je cijelo drugo poluvrijeme proveo zagrijavajući se, bez da je Ronald Koeman pomislio da ga ubaci u igru u jednoj od najboljih ovosezonskih partija Barcelone - navodi Sport.

U posljednja dva susreta Barcelone Pjanić je odigrao svega 16 minuta, a katalonski list navodi da je Zmaj najmanje igrao u partijama koje je Blaugrana odigrala najbolje u ovoj sezoni.

Iz Sporta tvrde kako se iz dosadašnjeg dijela sezone mogu zaključiti dvije stvari. Ili Koeman ne voli način i stil igre Miralema Pjanića, ili nije zadovoljan kako igra bh. reprezentativac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.