open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Pjanić se vraća u "grad lijepih sjećanja", Višća i prvak Turske na teškom ispitu
Utakmicama u grupama E, F, G i H večeras će se kompletirati drugog kolo grupne faze Lige prvaka.
28.10.2020. u 07:40
get url
text

Najviše pažnje domaćih ljubitelja etlinog evropskog klupskog takmičenja će sasvim sigurno privući duel grupe G, u kojem će Juventus ugostiti Barcelonu.

U centru pažnje će svakako biti bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić, koji je ovoga ljeta prešao upravo iz italijanskog velikana u redove katalonskog sastava.

Iskusni veznjak prvi start u dresu Blaugrane upisao je upravo u susretu prvog kola Lige prvaka, u kojem je Barca s uvjerljivih 5:1 na Nou Campu savladala Ferencvaros.

VEZANI TEKST - Pjanić priželjkuje minutažu u Torinu: Dobro treniram i prihvatam odluke trenera

Večerašnji susret trebao je biti duel velikih rivala, Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Nažalost, zbog činjenice da se Portugalac nije na vrijeme oporavio od koronavirusa, fanovi dvojice istinskih velikana svjetskog fudbala ostat će uskraćeni za njihov novi okršaj.

Obje ekipe u večerašnji susret ulaze nakon kikseva u domaćim šampionatima. Barcu je teško ranio domaći poraz u El Clasicu, u kojem je Real slavio s 3:1, dok je Stara dama na svom terenu odigrala tek 1:1 protiv Verone.

Svakako da bi svi bili sretni Pjanića vidjeti na terenu od prve minute, a na zvaničnoj press konferenciji nije krio uzbuđenje zbog povratka u Torino.

- Uzbuđen sam i sretan što se ponovo vraćam u Torino. Ovdje sam proveo četiri godine i imam lijepa sjećanja. Što se tiče utakmice, uvijek želim da igram. Malo sam kasnio sa pripremama zbog koronavirusa i prilagođavam se od dolaska u klub. Sada se osjećam dobro i spreman sam - kazao je Pjanić, te dodao:

- Juventus ima jak tim i bit će teško igrati. Ipak, naš cilj je da budemo bolji i osvojimo tri boda. Poznajem Juventus veoma dobro i jedva čekam susret. Ukoliko budem na terenu, dat ću sve od sebe u dresu Barce, a to sam radio i kada sam bio u Juventusu. Ekipa ima kvalitet da bude uspješna. U ligi nismo tamo gdje bismo htjeli da budemo, ali duga je sezona.

U drugom susretu u grupi G mađarski prvak, čije boje brane Eldar Ćivić i Adnan Kovačević, imat će priliku da težak poraz sa gostovanja na Nou Campu poprave na domaćem terenu protiv Dynama iz Kieva.

Edina Višću i njegov Bašakšehir, nakon poraza od Leipziga na startu Lige prvaka, očekuje još jedan težak zadatak. U goste im stiže prošlogodišnji finalista Paris Saint-Germain.

Za razliku od duela iz grupe G, koji je zakazan za 21 sati, susret turskog i francuskog prvaka počinje u 18.55 sati.

Liga prvaka, 2. kolo:
Bašakšehir - PSG (18.55 sati)
Krasnodar - Chelsea (18.55)
Borussia Dortmund - Zenit (21)
Club Brugge - Lazio (21)
Ferencvaros - Dynamo Kiev (21)
Juventus - Barcelona (21)
Manchester United - RB Leipzig (21)
Sevilla - Rennes (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.