open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Pjanićev šokantan oproštaj od Stare dame, amaterske greške Varanea koštale Real
Lyon i Manchester City izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka, koja je nastavljena poslije petomjesečne pauze uvjetovane pandemijom koronavirusa.
07.08.2020. u 22:57
get url
text

Juventus je slavio Pirovu pobjedu protiv Lyona sa 2:1, ali je zaustavljen u osmini finala.

Za Juventus je utakmica krenula na najgori mogući način. Lyon je poveo preko Depaya u 12. minuti i tada je bilo jasno da Staroj dami za četvrtfinale trebaju tri gola, s obzirom na to da su Francuzi na domaćem terenu slavili 1:0.

Tim Maurizija Sarrija djelovao je nemoćno, nepovezano, sporo i bezidejno. Sve do 43. minute, a onda je došao tračak nade. Ronaldo je izjednačio na 1:1 sa bijele tačke. Prethodno je Pjanić izveo slobodnjak i pogodio Depaya u ruku, a sudije Zwayer dosudio penal.

Ronaldo je u 60. minuti preokrenuo rezulat. "Ispalio" je projektil sa distance, golman Lyona Antohny Lopes pružio se koliko je dug, ali nije spriječio reprezentativnog kolegu da stigne do 130. pogotka u elitnom klupskom takmičenju.

Odmah nakon pogotka Ronalda Sarri je iz igre izvukao Pjanića, a na teren poslao Ramseya. Na kraju se ispostavilo da je za Pjanića ovo posljednji duel u dresu Stare dame. Reprezentativca Bosne i Hercegovine od naredne sezone gledat ćemo u dresu Barcelone.

Pokušao je Juventus do kraja postići još jedan pogodak, ali Lyon se odbranio.

Golove iz Torina pogledajte OVDJE.

Ispadanje u osmini finala Lige prvaka najslabiji je rezultat Juventusa u ovom takmičenju od sezone 2015/16., dok je Lyon prvi put u nokaut fazi uspio eliminirati italijanski klub.

Lyon će u polufinalu Igrati protiv Manchester Cityja koji je i u revanšu pobijedio Real Madrid.

Ekipa Pepa Guardiole slavila je rezultatom 2:1, a pobjedu im je poklonio Raphael Varane, koji je napravio dvije kardinalne, amaterske  greške. Prvu u 9. minuti kada je pogodio Sterling, a drugu u 68. minuti kada je u strijelce upisao Gabriel Jesus. Gol za Real dao je Benzema u 28. minuti.

Golove pogledajte OVDJE.

Manchester City je u prvom duelu odigranom na Santiago Bernabeu trijumfovao sa 2:1 i u četvrtfinale ide sa ukupnih 4:2.

Sutra igraju Bayern - Chelsea (3:0) i Barcelona - Napoli (1:1), kada ćemo saznati preostala dva sudionika četvrtfinala.

Final eight Lige prvaka igra se u Lisabonu (12-23. august).

Prvi četvrtfinalni duel Atalante i PSG-a na programu je 12. augusta, dok će 13. augusta snage odmjeriti Leipzig i Atletico Madrid.

Dan kasnije igraju bolji iz duela Napoli/Barcelona - Chelsea/Bayern, dok je 15. augusta zakazano četvrtfinale između Manchester Cityja i Lyona.

Polufinalne utakmice igraju se 18. i 19. augusta, a veliko finale zakazano je za 23. august.

U svakoj fazi takmičenja od četvrtfinala igra se po jedan meč.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.