open-navfaktor-logo
search
Španski AS tvrdi
Pjanićeva budućnost u Barceloni još je u zraku
Xavi Hernandez, trener Barcelone, tokom turneje u Sjedinjenim Američkim Državama priznao je kako je 99 posto definisao sastav za novu sezonu.
01.08.2022. u 11:07
get url
text

A preostalih jedan posto odnosi se na Miralema Pjanića, fudbalskog A reprezentativca BiH, piše španski AS.

- Četiri prijateljske utakmice vrlo su jasno pokazale da postoje neki igrači koji moraju pakovati kofere u potrazi za odredištem, osim onih odbačenih koji su ostali u Barceloni i nisu ni putovali u SAD. Konkretno, to su Memphis Depay i Ez Abde. Obojica moraju otići jer su višak.

VEZANI TEKST - Pjanić na naslovnici Tuttosporta: Zmaj pred povratkom u bivši klub?

Xavi je već odlučio da će u ofanzivi koristiti Lewandowskog, Aubameyanga, Dembelea, Raphinhu, Ansua i Ferrana. Ostali, uključujući Martina Braithwaitea, moraju hitno pronaći izlaz. Idealan rok bio bi prije 13. augusta, kada Barcelona počinje prvenstvo u LaLigi, no rok bi mogao biti produžen do kraja mjeseca - navodi AS.

Ipak, Xavi još nije donio odluku o Pjaniću. Prije nego što se Zmaj vratio u Barcelonu s posudbe u Bešiktašu, planovi s veznjakom bili su vrlo jasni - mora pronaći drugi tim. Međutim, njegov profesionalizam (pridružio se treninzima sedam dana ranije nego što je planirano), njegova želja, njegova dobra izvedba i odličan stav širom su mu otvorili vrata prvog tima Katalonaca.

AS objašnjava da će Pjanićeva sudbina biti poznata nakon razgovora sa Xavijem, a da će ovisiti od toga koliko će pojačanja na kraju prijelaznog roka stići na Nou Camp.

Tokom vikenda pojavila se informacija da je za Pjanićeve usluge zainteresovan Juventus. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.