Inicijativa "Moja adresa: Srebrenica" je zaprepaštena izjavom predsjednika OO SNSD-a Srebrenica Radomira Pavlovića prilikom gostovanja u emisiji RTRS-a (25. januara 2021. godine) da je MUP RS-a presretao razgovore i snimao sastanke Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" i članova Centralne izborne komisije BiH. 

- Ovim su potvrđeni naši stavovi o diskriminaciji Bošnjaka prilikom vađenja ličnih karata u Srebrenici, te nastavljeni pritisci i progon Bošnjaka iz Srebrenice – rekao je Sadik Ahmetović, predsjednik izbornog štaba "Moja adresa: Srebrenica" i dodao:

- Sama činjenica da policija ima zakonsku obavezu da demokratskim nadzorom nadgleda izborni proces kako bi izbori bili fer i demokratski, policija RS-a se stavila na jednu stranu, na stranu srpskog naroda i da je suprotno zakonu presretala razgovore i slušala članove Inicijative i CIK-a BiH, te takvim svojim postupcima narušila demokratski integritet izbora u Srebrenici.  Jednonacionalna policija RS-a je samo potvrdila da se ništa nije promijenila od jula 1995. godine kada je počinila zločin genocida nad Bošnjacima u Srebrenici - ističe Ahmetović. 

Pozivamo Tužilaštvo BiH da odmah pokrene istragu ko je i po čijoj naredbi slušao i snimao članove Inicijative "Moja adresa: Srebrenica", u suprotnom ćemo razmotriti da li MUP RS-a može nadgledati izborni proces u Srebrenici i u skladu s tim ćemo donositi naše odluke u vezi s ponavljanjem izbora, ističe na kraju Ahmetović.