Ponedjeljak, 06.07.2020.
h

Požar u psihijatrijskoj bolnici u Hrvatskoj: Jedna osoba poginula, više povrijeđenih

Danas poslijepodne buknuo je požar u psihijatrijskoj bolnici Lopača u blizini Rijeke. Fiuman piše da je požar izbio nešto nakon 16 sati na glavnom objektu bolnice.

Na terenu je veći broj vatrogasnih vozila i više raspoloživih vozila hitne pomoći. Kapacitet bolnice u Lopači je oko 165 pacijenata.

Jedna je osoba poginula, a više ih je povrijeđeno, javlja RTL. U trenutku izbijanja požara u bolnici je bilo stotinjak osoba.

Požar je izbio na trećem kspratu, pa se proširio na četvrti sprat. Na terenu je bilo pedesetak vatrogasaca. Požar je pod kontrolom, ali će vatrogasci do daljnjeg biti na terenu. Na trećem spratu gdje je izbio požar bile su nepokretne osobe, javlja RTL.

Zasad se pretpostavlja da je poginuli jedan od pacijenata, dok su povrijeđene osobe medicinski zbrinute i prebačene u bolnicu. Najvjerovatnije su stradali nakon što su se nagutali dima.

Vatrogasne ekipe ostat će na požarištu vjerovatno cijelu noć dok se ne otkloni i najmanja mogućnost za ponovno razbuktavanje vatre koja je prijetila zahvatiti i veći dio zgrade pa i okolno raslinje u šumovitom predjelu Lopače.

O uzrocima izbijanja požara još nema podataka, uzrok izbijanja vatre utvrdit će se uviđajem policijskih službenika i protupožarnih inspektora.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh