Počinje borba za SP: Okupljanje rukometne reprezentacije BiH 23. oktobra na Ilidži

Objavljeno: 13.10.17 u 12:23

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Estonije, 25. oktobra u Sarajevu, otvara novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će 2019. godine biti održano u Danskoj i Njemačkoj.

Šuman će svoje izabranike okupiti na Ilidži
Šuman će svoje izabranike okupiti na Ilidži

Revanš susret ove dvije reprezentacije igrat će se 28. oktobra u Tallinnu.

U grupi 6 još je i Švicarska, protiv koje će naši rukometaši igrati dvomeč 10. i 13. januara naredne godine. Pobjednik grupe izborit će nastup u baražu (dodatnim kvalfikacijama).

Selektor Bilal Šuman ranije je objavio širi spisak sa imenima 28 igrača, a do okupljanja, koje je zakazano 23. oktobra na Ilidži, spisak će biti skraćen na 20 imena.

- Dobra vijest je da se Dejan Malinović u potpunosti oporavio nakon povrede, zbog koje je propustio gotovo cijele prošle kvalifikacije. Marko Panić je ponovo sjajan. Benjamin Burić je potpisom za Flensburg samo potvrdio da je izrastao u vrhunskog golmana. Raduje i forma ostalih igrača. Što se Estonije tiče, nas zanimaju samo četiri boda. Neće biti lagano, ali nadam se da ćemo ostvariti dvije pobjede - izjavio je Šuman.

Na širem spisku nalaze se - golmani: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Damir Efendić; lijeva krila: Tomislav Nuić, Alen Ovčina; desna krila: Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Srđan Predragović; lijevi bekovi: Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Duško Čelica, Vladan Lončar, Tarik Vranac; srednji bekovi: Marko Tarabochia, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić, Mario Pavlak; desni bekovi: Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Ibrahim Haseljić; pivoti: Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.