open-navfaktor-logo
search
U proteklom mjesecu
Podaci koji dokazuju da je Zmaj među najboljim igračima u "ligama petice"
U posljednje vrijeme Pjanić je igrao u odličnoj formi što potvrđuju i podaci CIES-a
01.11.2019. u 09:25
get url
text

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki jučer je objavio spisak fudbalera za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Odmah nakon što je pročitao imena 25 fudbalera, hrvatski stručnjak na klupi Zmajeva požalio se na povrede Miralema Pjanića, Amera Gojaka i Seada Kolašinca.

Iako je veznjak Juventusa zbog bolova napustio igru u remiju protiv Leccea (1:1), italijanski prvak je potvrdio da Pjanić nije povrijeđen, no Maurizio Sarri ga je odlučio poštedjeti u susretu protiv Genoe.

Ubrzo nakon meča koji je Stara dama odigrala u srijedu pojavila se i informacija da bi reprezentativac BiH mogao propustiti i gradski derbi protiv Torina koji je na programu u subotu od 20.45 sati.

Da je u posljednje vrijeme Pjanić igrao u odličnoj formi potvrđuju i podaci CIES-a, prema kojima je Zmaj peti najbolje rangirani veznjak u "ligama petice" s 91.7.

Bolji od Pjanića su Ilkay Gündoğan (92), Andeer Herrera (92.7), Jorinho Frello (93.3) i Papu Gomez (93.7), dok je osmi najbolji igrač "liga petice" u proteklih 30 dana računajući sve pozicije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.