navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pisci i ljubimci

Pogledajte kako izgleda Sidranova mezimica koja mu uzurpira životni prostor

Ubacio sam jednu drvenu kutiju, da joj bude tijesno, pod papire podmetno kliješta i noževe za papir, da je žulja, da joj ne bude pod guzicom mehko, da mi više ne smeta oko kompjutera - ali je Cura poseban karakter. U kući Sidrana sve mora biti po njenom

Objavljeno: 15.06.2019. u 17:30
get url
text
Sidran: Akademik i pisac

Abdulah Sidran, pisac i akademik, zbog svoje iskrenosti i neprestane donkihotovske borbe, stekao je armiju fanova, ali i zakletih neprijatelja. Ali to ga nije usporilo, naprotiv, pronašao je efikasniji način, pa sada putem društvenih mreža svakodnevno, i u 75. godini, podsjeća na borbe običnih ljudi.

Ali, ne zaboravlja Sidran "počastiti raju" i dobrim humorom, pravim sarajevskim, po čemu je nadaleko znan.

Kroz razne postove svojim fanovima redovno vraća osmijeh na lice, a u međuvremenu, sa njima, "braćom i sestrama sa planete Facebook", kako ih odmilja naziva, podijeli i pokoju fotografiju koja opisuje događaje iz njegovog doma.

Posebno je zanimljiva priča sa mačkom Curom, ljubimicom porodice Sidran, koja, kako Avdo često, malo u šali, a malo u zbilji kaže: "uzurpira njegov životni prostor".

{$galerijaFotografija}

Svaki post prati i slika, a mi vam prenosimo neke od njih:

"Cura postaje nesnosna! Hem što mi uzurpira moj životni prostor, hem što mi otima aktuelno štivo!"

"Hajvan nikako da shvati da nije insan!"

"Ubacio sam jednu drvenu kutiju, da joj bude tijesno, pod papire podmetno kliješta i noževe za papir, da je žulja, da joj ne bude pod guzicom mehko, da mi više ne smeta oko kompjutera - ali je Cura poseban karakter. U kući Sidrana sve mora biti po njenom."

"Baš nju briga što se meni spava! Ne da čitat, ne da jesti. Možete se slikat!"

Sidranova mačka Cura- 15.06.2019.
1 od 9
left-arrowright-arrow