open-navfaktor-logo
search
Objave na Twitteru
Pogledajte zbog čega su u Hrvatskoj priveli novinara Indexa
Priveden je zbog objava na Twitteru. Tačnije, zbog dvije objave
16.09.2019. u 18:10
get url
text

Novinar hrvatskog portala Index.hr Gordan Duhaček priveden zbog pjesmice koju je objavio na Twitteru. Objavio je ovo Index danas u popodnevnim satima. 

Duhaček je jučer pri ulasku u Hrvatsku iz BiH obaviješten o tome da ga traži policija. Sinoć je sam otišao u policijsku stanicu u Heinzelovoj kako bi se ondje dogovorio oko detalja, javlja Index. Danas je, naime, trebao ići na službeni put izvan Hrvatske. No policajci su ga jutros dočekali na zagrebačkom aerodromu i priveli.

Duhaček je priveden zbog dvije objave na svom Twitteru. Jedna je objavljena u ljeto 2018. godine, a druga prije nekoliko sedmica. Trenutno je na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu.

U prvoj je usput spomenuta skraćenica ACAB. Drugi sporan tvit je satirična obrada pjesme "Vilo Velebita".

-Ispričao je i kako su ga na podu poprskali suzavcem te kako su ga u policijskom automobilu govorili da mu se ovo dešava jer se opire sistemu, jer nije poslušao njihovu naredbu istog trenutka te kako su oni najviši zakon i sl." Nedajbože da se iko opire sistemu. ACAB! -napisao je Duhaček u julu 2018. godine na Twitteru.

Riječ je bila o policijskoj intervenciji u jedan zadarski fast food, a o čemu se tih dana intenzivno pisalo. Skraćenica ACAB znači - All Cops Are Bastards ili u prijevodu - Svi policajci su gadovi.

 

Drugi sporan tvit je, kako smo spomenuli, Duhačekova satirična obrada pjesme "Vilo Velebita", a koju je na svom Twitteru preimenovao u "Govna Velebita".

Duhaček je pjesmicu na Twitteru objavio u kolovozu, a odmah je tada prijavljen.

-Domoljubi su me zbog persiflaže "Vile Velebita" prijavili policiji, pa se sada jedan inspektor bavi tim "slučajem". Pričao sam upravo s gospodinom, bio je korektan. Eto na što domoljubi troše ograničene resurse hrvatske policije. Ah, domoljubna je glupost beskonačna - napisao je Duhaček tada.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.