Mediji su, također, objavili kako je ona zatražila dio nasljedstva rahmetli muftije.

No ovo nije prvi put da se njeno ime vezuje za Zukorlića. Naime, mediji su već ranije spekulirali o ljubavnoj vezi između njih.

I u Novom Pazaru, navode srbijanski mediji, pričalo se u čaršijskim krugovima o njihovoj vezi, no Belkisa i rahmetli muftija nikada nisu u javnosti viđeni zajedno.

Nakon pisanja medija iz porodice se jedino oglasila Elma Elfić Zukorlić koja je na svom Instagram nalogu navela da joj je žao što se danas ne govori o doprinosu koji je rahmetli muftija i njegov tim diprinio regionu tokom prethodnih decenija, već se o njemu govori na način na koji se nije govorilo za vrijeme njegovog života.

- Muftija je bio veliki čovjek, dobar musliman, ponosan Bošnjak, osjećajan sin, pouzdan saradnik i poslovni partner, divan suprug i još divniji otac. Sve ostalo što se tiče njegove privatnosti, a koju je držao ispod nivoa vodostaja za djecu i mene, tu ostaje uz svo poštovanje njegovih odluka – započela je ona i dodala:

- Za života, u javnosti je ponosno demonstrirao gdje se ko nalazio u njegovom životu, zato nemam potrebe nikome da se ni poslovno ni privatno dokazujem i ispunjavam emanete. Sve što je zahtijevao, ispunila sam za vrijeme njegovog života. Što se tiče novonastale situacije, ubijeđena sam, ukoliko je istina, da je muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke.

Također, i Mešihat Islamske zajednice Srbije oglasio se saopćenjem i najoštrije su osudili ovakve nastupe smatrajući ih zlonamjernim prema rahmetli muftiji.

- Mešihat Islamske zajednice obavještava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šerijatski brak i zahtjevom za nasljedstvo lažni i zlonamjerni, sa jasnim ciljem diskreditacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića – naveli su saopćenju Mešihata.

Oni su pozvali nadležne državne organe da zaustave prljave napade na, kako navode, velikana bošnjačkog naroda, koji je nemjerljivo doprinio poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog povjerenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)