open-navfaktor-logo
search
Nakon protesta
Policija kaznila dvije osobe zbog nasrtaja na zastupnika ispred Parlamenta FBiH
Sarajevska policija prekršajno je kaznila dvije osobe iz Hadžića koje su tokom protesta pred Parlamentom FBiH jučer napale zastupnika Kenana Uzunovića, nakon što je Zastupnički dom potvrdio novu Vladu FBiH na čelu s Nerminom Nikšićem.
29.04.2023. u 11:10
get url
text
Kenan Uzunović
get url
text

VEZANI TEKST - Završeni protesti: Ogorčeni građani burnim negodovanjem ispratili zastupnike koji su glasali za Vladu

- Oko 17 sati, u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Centar, (ispred zgrade Parlamenta FBiH) došlo je do narušavanja javnog reda i mira – naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem i izazivanjem osjećaja fizičke ugroženosti od strane dva NN muškarca, učesnika protestnog skupa pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a na štetu K.U., zastupnika u Parlamentu FBiH.

Intervencijom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo spriječen je daljnji incident, te su ove dvije osobe zadržane na mjestu događaja, pri čemu je utvrđeno da je riječ o H.L. (1971) iz Hadžića i E.LJ. (1987) iz Hadžića.

K.U. je pristupio u službene prostorije PU Centar i dao izjavu u svojstvu svjedoka.

U službenim prostorijama PU Centar obavljen je intervju i sa počiniocima prekršaja, koji su prihvatili odgovornost za učinjeni prekršaj, te su im izdati prekršajni nalozi za prekršaj iz člana 8. stav 2. tačka a) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - saopćili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon što je zastupnik Kenan Uzunović izašao iz zgrade Parlamenta FBiH, okupljeni su nasrnuli na njega, pljuvali ga i prijetili mu, što je zabilježio i naš fotoreporter.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.