VEZANI TEKST - Njima korona ne smeta: Ministar Košarac na derneku u Sarajevu uz Halida, Šerifa, Koketa...

Potvrdio je to za Faktor glasnogovornik sarajevske policije Mirza Hadžiabdić.

Kako je objavio BNTV, u ovom objektu večeras se na derneku okupilo veće društvo, a "opuštali" su se, između ostalih, ministar vanjske trgovine BiH Staša Košarac, te pjevači Halid Bešlić, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, Hari Varešanović...

- Ne mogu govoriti o imenima, ali policija je legitimisala sve prisutne u objektu i oni će biti prekršajno sankcionisani. Vlasnik će biti prijavljen, odnosno bit će sačinjena službena zabilješka nadležnoj inspekciji jer je uprkos zabrani otvorio restoran. Ostali će biti kažnjeni zbog nepoštivanja naloženih mjera socijalne distance te zabrane okupljanja - rekao je Hadžiabdić za Faktor.

VEZANI TEKST - Policiji prijavljen dernek u Sarajevu, upućena patrola u restoran 

Iako nije mogao govoriti o imenima, Hadžiabdić je dodao da je policija na slavlju u restoranu zatekla 15-ak osoba.

Policijska patrola upućena je odmah pošto im je prijavljeno da se u Golf Klubu održava slavlje, a neki učesnici ovog derneka snimke su objavljivali na društvenim mrežama, što je bilo više nego dovoljno da se u kratkom roku kompromituju i da policija na vrijeme reaguje.

Objavljen je čak i videosnimak na kome se vidi kako Košarac uživa u opuštenoj atmosferi, kako se jede i pije, a veselje širi na sve strane uz živu kafansku svirku.