open-navfaktor-logo
search
Press konferencija
Poljski selektor Zmajeve vidi kao disciplinovanu ekipu, Glik govorio o Džeki
Fudbalska reprezentacija Poljske sutra od 20.45 sati izaći će na megdan Zmajevima u susretu drugog kola Lige nacija.
06.09.2020. u 17:33
get url
text

Za razliku od izabranika Dušana Bajevića, koji su remizirali na gostovanju kod Italije (1:1), Poljaci su doživjeli minimalan poraz u gostima kod Holandije.

Poljski selektor Jerzy Brzeczek kazao je kako nije bio pretjerano iznenađen igrom Zmajeva u Firenci.

- Nismo iznenađeni, poštujemo reprezentaciju BiH koja se takmiči na tri fronta. Vidjeli smo jaku i disciplinovanu igru. Na osnovu toga ćemo se i pripremiti za sutrašnju utakmicu - rekao je Brzeczek, te naglasio:

- Teško je govoriti o imenima nekih fudbalera, osim Džeke, a vidjet ćemo u kakvom će sastavu sutra igrati BiH. Svaki novi trener ima i svoj sastav. Oni su igrali agresivno, ali važnije je kako ćemo se mi pripremiti.

Kapiten selekcije Poljske u izostanku Roberta Lewandowskog, Kamil Glik, vjeruje da njegovi saigrači i on sutra mogu izboriti povoljan rezultat.

- Odigrali smo nešto lošiju utakmicu protiv Holandije. Uradili smo dobru analizu i protiv BiH imamo neki plan. Nadamo se da ćemo uspjeti da ispunimo sve zahtjeve koje pred nas stavi selektor - rekao je Glik.

Defanzivac Poljske govorio je i o kapitenu Zmajeva, Edinu Džeki.

- Džeku znam veoma dobro, napadač je svjetske klase. Imao je dobru sezonu. Gledao sam cijeli meč protiv Italije i treba obratiti posebnu pažnju na njega ali i ostala reprezentacija Bosne i Hercegovine je veoma dobra. Ne smijemo nikome dati mnogo prostora za igru - poručio je Glik.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.