navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kultna grupa

Ponovno okupljanje odgodila pandemija: Abba će naredne godine objaviti pet novih pjesama

Kultna grupa Abba iz Švedske objavit će pet, a ne dvije pjesme kako se ranije najavljivalo, a njihovo okupljanje odgođeno je za 2021. godinu zbog pandemije.

Objavljeno: 23.07.2020. u 11:37
get url
text

Kako prenosi Independent, Geoff Lloyd, suorganizator podcasta "Reasons to Be Cheerful", novinarima je kazao da je putem Zooma sat razgovarao sa Björnom Ulvaeusom koji je trenutno u karantini na vlastitom otoku u Stockholmskom arhipelagu.

- Rekao mi je da su snimili pet novih pjesama. Trebale su biti objavljene još krajem prošle godine, ali zbog tehničkih poteškoća i pandemije koronavirusa stvari su odgođene. Obećao mi je da će izaći tokom 2021. - pojasnio je Lloyd.

Posljednji studijski album Abba je objavila 1982, a tri neobjavljene pjesme izašle su desetljeće kasnije - 1993. i 1994.

Muzička četvorka koju čine Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad i Agnethe Fältskog, međunarodnu slavu stekli su 1974. pobjedom na takmičenju za pjesmu Evrovizije sa numerom "Waterloo", koja je potom postala veliki hit.

Na vrhuncu slave bend su činila dva bračna para, ali su oba završila razvodom.

- U samo pola minute uspjeli smo sve dogovoriti. Brzo smo se vratili u prošlost. Činilo se kao da se sve dogodilo jučer. Osjećaj je bio pomalo neobičan, a istodobno vrlo poseban - kazao je Ulvaeus novinarima, najavivši ponovno okupljanje članova benda u maju.

Prošlog mjeseca časopis Deadline donio je članak o snimanju filma "Mamma Mia 3".

Judy Craymer, producentica originalnog pozorišnog mjuzikla u londonskom West Endu te filmova "Mamma Mia!" i "Mamma Mia: Here We Go Again!", nagovijestila je mogućnost filmske trilogije.

Novi mjuzikl je, kaže Craymer, planirala razvijati u vrijeme karantina.

- Mislila sam se pozabaviti tom idejom u svojoj glavi tokom ovih mjeseci, ali mi je misli zamaglio COVID-19 - izjavila je producentica.