Poruka Agrokora: Opstojnost kompanije nije upitna?

Objavljeno: 19.03.17 u 20:32

Agrokor je u nedjelju poručio da njegova opstojnost nije upitna i da menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima.

Todorić: Agrokor će zaštiti zaposlenike
Todorić: Agrokor će zaštiti zaposlenike

Agrokor je medijima uputio izjavu za javnost zbog, kako ističe, raznih informacija, među kojima je velik broj nepotpunih i netačnih, koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi.

Poštujući veliki javni interes, želimo ponoviti da je Agrokor najveća hrvatska i regionalna kompanija, koja ima snažne brendove, jaku tržišnu poziciju i kvalitetne zaposlenike, kaže se u izjavi i navodi da ukupan Agrokorov prihod čini 15 posto hrvatskog BDP-a i jedan je od pokretača ekonomskog razvoja, prvenstveno u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji.

- Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obaveze. Odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima. Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenika i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u dogovoru je s našim investitorima - navodi se u izjavi za javnost.

Mediji su objavili da bi se sutra trebali sastati predstavnici Kraša, Vindije, Dukata, Podravke i Francka kako bi se dogovorili o strategiji daljeg djelovanja prema Agrokoru.