Posjeta igrača FK Sarajevo i FK Željezničar BBI banci

objavljeno: 11.04.2018. u 09:14

BBI banka potpisala je ugovor o nastavku saradnje i podrške fudbalskim klubovima "Sarajevo" i "Željezničar", a predstavnici i igrači ova dva kluba posjetili su BBI banku i njene zaposlenike i najavili održavanje sarajevskog derbija u nedjelju 15. aprila.

-Očekivanja su velika iz jedan i za drugi klub budući da ova utakmica znači titulu. Vidjet ćemo šta će se desiti u nedjelju. Ne odlučuje ni mjesto na tabeli niti bilo šta drugo, to je utakmica u kojem rezultat može odrediti samo jedan potez. Koristim tako ovu priliku da pozovem sve navijače da nas podrže i da to ponovo bude praznik za ovaj grad - kazao je Krste Velkoski, kapiten Sarajeva. 

Iz protivničke ekipe najavljuju da će u nedjelju dati svoj maksimum.

-Nadamo se korektnoj utakmici. Kao što je već rečeno, derbi je fudbalski praznik u državi. Također koristim ovu priliku da pozovem sve navijače da nas podrže, a mi obećavamo da ćemo dati svoj maksimum - kazao je Haris Hajdarević, igrač "Željezničara". 

Direktorica marketinga i komunikacija FK Sarajevo Anela Potura istakla je: "FK Sarajevo je itekako zadovoljan saradnjom sa BBI bankom. Tim povodom, želimo da vam se zahvalimo što ste primjer drugima kao kompanija koja je društveno odgovorna. U odnosu na druženja koja FK Sarajevo i FK Željezničar često zajednički organizuju, ovo je drugačije, budući da je ovo prvi put da zajedno dođemo u prostorije kompanije koja je zajednički partner." 

U povodu predstojećeg derbija predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić izjavio je:

"Kada igraju Sarajevo i Željo, BBI banka je uz oba kluba, jer bez obzira na to ko odnese pobjedu, BBI banka je pobjednik". 

Emir Dobrača, marketing menadžer FK Željezničara zahvalio se menadžmentu i svim zaposlenim BBI banke. 

-Drugu godinu zaredom se uspješno odvija partnerstvo između BBI banke i FK Željezničar. Ove godine će FK Željezničar uzeti učešće  sa tri projekta na Sarajevo Business Forumu - rekao je. 

Bordo klub dočekuje Željezničar na Koševu u nedjelju, 15. 4. 2018. sa početkom u 16.30 sati.