open-navfaktor-logo
search
Negiranje zločina
Poslije izjava Marića i Antonijevića: Logoraši podnijeli prijavu protiv srbijanske Happy TV
Satko Mujagić, Fikret Alić i Udruženje logoraša Kozarac podnijeli su prijavu protiv TV kuće Happy iz Srbije nakon izjava i uvreda voditelja Milomira Marića i režisera Predraga Antonijevića o logorašima i logorima u Prijedoru.
11.03.2021. u 08:15
get url
text

Prijava je upućena Regulatornom tijelu za elektronske medije Srbije, a u njoj se navodi da su Marić i Antonijević dali su izjave čije objavljivanje krši Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije, zatim Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima se vrijeđaju kako opći interesi tako i lični interesi podnosilaca prijave.

Od Happy TV-a se traži da dostavi sporni snimak emisije, te da Regulatorno tijelo za elektronske medije provede postupak izricanja mjera protiv Happy TV zbog teške povrede obaveza u sadržaju izrečenom u toj emisiji.

- Dana 21. februara 2021. godine, u emisiji "Dobro jutro, Srbijo" Happy TV-a, voditelj Milomir Marić i gost Predrag Antonijević, filmski režiser, dali su izjave čije objavljivanje krši Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije, zatim Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima se vrijeđaju kako opći interesi tako i lični interesi podnosilaca prijave - stoji između ostalog u prijavi od 16 stranica.

- Milomir Marić je prvi počeo iznositi mišljenje kako su logori ustvari bili otvorenog tipa iz kojih je svako mogao izaći, na što se Antonijević nadovezao spomenuvši "onog mršavog od tuberkuloze", misleći na Fikreta Alića, čovjeka iza žice, s fotografije koja je 1992. godine obišla svijet - navode.

Integralni tekst možete pročitati ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.