Posljednji pozdrav voljenom mladiću: U Mostaru klanjana dženaza Muhamedu Sipoviću

Objavljeno: 18.05.17 u 18:39 Autor: A. B. Š.

Tužna kolona ispratila je danas na vječni počinak Muhameda Sipovića, mladića koji je tragično stradao u subotnjoj avionskoj nesreći u Mostaru.

Mnoštvo ljudi, porodica, rodbina, prijatelji i školski drugovi došli su na gradsko groblje Sutina da se posljednji put pozdrave sa Muhamedom, o kojem su imali samo riječi hvale.

Dženazu je predvodio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar Suljo ef. Cikotić.

- Ovo je trenutak kada su riječi suvišne, kada je šutnja najbolji govor. Tako danas ovdje na ovom mjestu još jednom se prisjećamo prolaznosti dunjaluka, svjesni da Bog dragi bira sebi najbolje - kazao je ef. Cikotić.

Rekao je da se Muhamed isticao među svojim vršnjacima po dobroti, vrlinama, kao dobar prijatelj, vrijedan i marljiv učenik i dobar sportista.

- Živio je povučenim životom ali je bio drag i priznat među svojim prijateljima. Svima nama je teško a naravno najteže je roditeljima, prijateljima i rodbini našeg dragog Muhameda, koji su s njim dijelili trenutke života i mladosti - poručio je ef. Cikotić.

Muhamed je bio sin poznatog bh. sportiste i pjevača Zijada Sipovića.

Panoramski let iznad Mostara trebao je biti nezaboravno iskustvo, dan uoči njegovog dvadesetog rođendana, a pretvorio se u tragediju.

Stravična nesreća, kakvu Mostar ne pamti, dogodila se u subotu nešto prije 16 sati kada je sportski avion u kojem je bilo pet osoba, iz zasad neutvrđenih razloga, pao i zapalio se u blizini naselja Jasenica.

Pored Muhameda, stardali su brat i sestra Luka i Lana Lovrić, dječak Arman Hadžiomerović i pilot koji je upravljao avionom Ivan Karačić, koji su sahranjeni u utorak. U Mostaru i Hercegovini u utorak je proglašen i Dan žalosti.