open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Posljednji trening Zmajeva pred Kazahstan: Dvojica startera iz Strazbura ne igraju u Zenici
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je posljednji trening pred sutrašnji susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Kazahstana.
06.09.2021. u 18:59
get url
text

Na samom startu treninga u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru Zmajevi su zagrijavanje obavili podijeljeni u tri grupe (zeleni, narandžasti, ljubičasti), a dobra vijest za selektora Ivayla Peteva i navijače naše reprezentacije jeste da su Sead Kolašinac i Rate Krunić od početka trenirali sa ostatkom ekipe.

Jedini koji večeras nije trenirao je stoper Ferencvaroša Adnan Kovačević, koji je terenima u Butmiru šetao u patikama. Za sutrašnji susret neće konkurisati povrijeđeni Mateo Sušić, koji je ranije danas napustio pripreme reprezentacije, a u timu za utakmicu sa Kazahstanom neće biti ni suspendovanog (žuti kartoni) Amira Hadžiahmetovića, koji je također napustio bazu nacionalne selekcije.

Zmajevi su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odigrali tri meča u kojima su osvojili dva boda. BiH je osvojila po bod na gostovanjima u Finskoj i Francuskoj, a Trikolori su odnijeli puni plijen s Grbavice.

Yigal Frid (29) iz Izraela sudit će dvoboj na Bilinom polju. Fridu će asistirati Bitton David i Yakobov Matityahu, dok je četvrti arbitar Bar Natan (svi iz Izraela).

Iz ove zemlje doleze i dvojica VAR sudija, a to su: Roi Reinshreiber i David Fuxman.

Meč u Zenici igra se od 20.45 sati.


 {$galerijaFotografija}
 

20210906184236_IMG_9515_edit_47273047131848.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.