Ubrzan rad

Potvrđeno za Faktor: Denijal Tulumović sutra dobija mandat za sastav nove vlade TK

Objavljeno: 16.07.2019. u 13:44 Autor: J. B.

Novu većinu u Tuzlanskom kantonu čini devet zastupnika SDA, tri zastupnika DF-a, po dva SBB-a i SBiH, bivši zastupnici SDP-a Žarko Vujović i Husein Tokić, kao i Smajo Mandžić iz PDA

Denijal Tulumović: Mandatar za sastav nove vlade TK

Denijal Tulumović sutra u podne bit će predstavljen kao mandatar za sastav nove vlade Tuzlanskog kantona, potvrdio je za Faktor predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović. Povjerništvo Kantonalnog dobora SDA jučer je jednoglasno odlučilo da Tulumović bude kandidat za premijera, a danas je pokrenuta procedura u Skupštini TK.

- Potpredsjednik Kluba zastupnika SDA Midhat Čaušević zvanično je dostavio prijedlog, a sada slijede konsultacije rukovodstva Skupštine TK. To je praktično formlanost, nakon kojih slijedi odluka da se Denijalu Tulumoviću, povjeri mandat za sastav nove vlade - kaže Vujović.

Novu većinu u Tuzlanskom kantonu čini devet zastupnika SDA, tri zastupnika DF-a, po dva SBB-a i SBiH, bivši zastupnici SDP-a Žarko Vujović i Husein Tokić, kao i Smajo Mandžić iz PDA.

- Izgubili smo dosta vremena od izbora i želimo ubrzati proces formiranja, a zatim i rada zakonodavne i izvršne vlasti. Nadm se da ćemo već početkom naredne sedmice imati sjednicu Skupštine TK, na kojoj ćemo imenovati novu vladu - dodao je Vujović.

Kandidata za premijera predložio je Općinski odbor SDA Živinice, čiji je Tulumović predsjednik. U SDA je pravilo da najuspješniji stranački ogranak na izborima, daje kandidata za premijera, a tako je bilo i ovaj put.

Prof. dr. Denijal Tulumović na izborima je bio nosilac liste za Parlament FBiH. Riječ je o uglednom ljekaru koji obavlja funkciju načelnika Klinike za interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije