open-navfaktor-logo
search
Prije isteka roka
Potvrđeno za Faktor: FSBiH donio odluku gdje će Zmajevi ugostiti Italiju
Rok za prijavu stadiona je 15. juli, ali je Savez već donio konačnu odluku 
12.07.2019. u 15:28
get url
text
get url
text

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine donio je konačnu odluku gdje će Zmajevi ugostiti Italiju u meču 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koji je na rasporedu 15. novembra ove godine.

Kako je potvrđeno za Faktor iz bh. kuće fudbala, ova utakmica bit će odigrana na zeničkom Bilinom polju.

- Savez ima rok do 15. jula da prijavi stadion, a to će definitivno biti Bilino polje - potvrđeno je za Faktor iz N/FSBiH.

Postojala je opcija da najatraktivnijeg rivala iz grupe, bivšeg svjetskog i evropskog prvaka ugostimo na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" - Koševo, ali je ona otpala.

Naš najveći stadion ne zadovoljava kriterije za utakmice A kategorije, kako je okarakterisan meč sa Azzurrima, a ne postoji mogućnost da se do novembra otklone nedostaci na kojima "insistira" Evropska fudbalska federacija (EUFA).

Podsjetimo, iz "utrke" za duel protiv Italje ranije je "otpala" Grbavica.

Stadion Bilino polje ili "Zmajevo gnijezdo", kako ga mnogi zovu, bit će domaćin i predstojeća dva domaća meča kvalifikacija za EURO 2020 - 5. septembra protiv Lihtenštajna i 12. oktobra protiv Finske.

Nakon četiri kola u Grupi J naša reprezentacija zauzima peto mjesto sa četiri osvojena boda (pobjeda protiv Armenije, remi sa Grčkom i porazi od Finske i Italije).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.