open-navfaktor-logo
search
Konačna odluka
Potvrdio za Faktor: Evo zbog čega je Galib Kulovac napustio mjesto predsjednika FSKS
Galib Kulovac napustio je mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.
19.08.2021. u 21:30
get url
text

Ostavku je podnio još 17. juna 2021. godine, ali su mu Skupština i Izvršni odbor FSKS dali podršku zbog čega se premišljao da promijeni odluku.

VEZANI TEKST - FSKS ostao bez predsjednika: Galib Kulovac podnio ostavku

Ipak, prije dva dana poštom je u FSKS, na ruke generalnog sekretara Ermina Čolpe, poslao konačnu odluku da napušta ovu funkciju.

Večeras je o tome obavijestio i članove Izvršnog odbora FSKS.

- Poštovani članovi Izvršnog odbora FSKS obavještavam vas da sam ostao pri svojoj odluci od 17. juna 2021. godine, u kojoj sam podnio ostavku na mjesto predsjednika FSKS. Napominjem još jednom, iz zdravstvenih razloga.

Vama se iskreno zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji i želim vam uspješan i sretan rad.

Obavještam vas da sam ostavku poslao generalnom sekretar FSKS e-mailom i putem pošte - napisao je Kulovac članovima IO FSKS.

Ostavku je potvrdio i u razgovoru za Faktor.

- Ovo je konačna odluka. Povlačim se prije svega zbog godina i zdravstvenih razloga, ali i određenih previranja u Savezu. Želim da dođe neko mlađi sa više energije - rekao je Kulovac za Faktor, dodavši:

- Kada sam 17. juna podnio ostavku bio sam ozbiljan. Međutim, malo me pokolebalo kada sam dobio jednoglasnu podršku članova Skupštine i Izvršnog odbora FSBiH, koju su mi dali punu podršku. Bilo je malo zatišje, ali sada sam konačno odlučio.

Podsjetio je kako je FSKS napravio dosta dobrih stvari, od organizacija raznih dječijih takmičenja, dok kupovine poslovnog prostora u kojem su smještene kancelarije Saveza, a koji je koštao oko 200.000 KM.

- FSKS je napravio dosta dobrih stvari. Duša me boli zbog toga što su počela previranja. Niko nije protiv mene, od ovoga nisam živio, a uživao sam radeći volonterski, jer sam cijeli život u tome - ističe Kulovac, koji je objasnio i previranja u FSKS:

VEZANI TEKST - Zašto u FSKS vrše pritisak da Galib Kulovac "povuče" ostavku?

- Tu prije svega mislim na ostavke Adnana Džinde, Ibrahima Hasanbegovića, eliminaciju Dine Begića radi tri nedolaska na sjednice IO, izbacivanje Vrbanjuše iz takmičenja... Sve su to stvari koje čovjeka pogode, a ja nisam čovjek od svađe i previranja.

Bilo mi je milina raditi sa ekipom iz prošlog mandata, u kojoj su bili predsjednik FSBiH, generalni sekretari FSBiH i NS FBiH, Miladin VIdaković, Džindo, Hasanbegović, novinar Delić... Za pet godina niko mi nije rekao ružnu riječ niti je napisano nešto ružno protiv mene.

Napomeno je kako ga boli i činjenica da su prošle sezone ispala dva drugoligaša iz FSKS, da Olimpik više nije u PLBiH, a Željezničar i Sarajevo su bili katastrofalni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.