open-navfaktor-logo
search
Gala veče
Povodom 75. rođendana: Grb FK Sarajevo krasi Vijećnicu
Fudbalski klub Sarajevo obilježava 75 godina postojanja, a tim povodom sarajevska Vijećnica je večeras u bordo bojama te je krasi amblem kluba sa Koševa.
25.10.2021. u 21:09
get url
text

Sarajevo je osnovano 1946. godine nakon što su se spojili Omladinsko sportsko društvo Sloboda i Radnički sportski klub Udarnik.

Novoformirani tim prvobitno je nosio naziv Sportsko društvo Torpedo, da bi godinu danas kasnije ime promijenjeno u FK Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

Prošle sedmice Sarajevo je organizovalo proslavu 75. rođendana, a sve bi trebala zaokružiti gala veče u Vijećnici 

Nešto ranije večeras na zgradi Capital Towera na Otoci osvanuo projektovan grb Bordo kluba i broj 75 koji simbolizuje godišnjicu osnivanja.

Na početku rođendanskog druženja u jednoj od naprepoznatljivijih građevina bh. prijestolnice hor je izveo pjesmu "Sarajevo ljubavi moja", a "pjevušile" su i brojne zvanice iz društveno-političkog života naše zemlje, ali i klupske legende. Predvodili su ih Mirsad Fazlagić, Vahidin Musemić, Fahrudin Prljača i Fuad Muzurović, a tu su bili i Predrag Pašić, Faruk Hadžibegić, Husref Musemić i Mehmed Janjoš.

Iako je deklasirani navijač gradskog rivala na svečanosti se pojavio i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, kao i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

IMG_20211025_210102.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.