open-navfaktor-logo
search
Odlučeno na Kolegiju
Poznat i dnevni red: U ponedjeljak hitna sjednica Skupštine TK
Nakon današnjeg Kolegija zakazana je 60. sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera, koju će održati zastupnici izabrani u prethodnom mandatu. Na sjednici će, između ostalog, biti razmatran rebalans budžeta TK za tekuću godinu.
26.10.2022. u 18:40
get url
text
Kolegij Skupštine TK

Sjednica Skupštine TK bit će održana u ponedjeljak, 31. oktobra 2022. godine, sa početkom u 10 sati u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

VEZANI TEKST - Halilagić najavio rebalans budžeta: Najviše novca ići će za opremenje zdravstvenih ustanova u TK

Pored izmjena i dopuna budžeta TK i Zakona o izvršenju budžeta TK za 2022. godinu, na dnevom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rada i zaštiti porodice s djecom Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama državnih službenika, namještenika i drugih lica zaposlenih u organima državne službe TK, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o oružju i municiji TK.

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić prošle sedmice je najavio rebalans budžeta, rekavši da je "najvažniji razlog to što se Vlada TK opredijelila da sa 10 miliona KM pomogne Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla da bi krenuli s nabavkom opreme".

- Pored toga, naš kanton prvi puta pomaže primarnu zdravstvenu zaštitu, pa će svih 13 domova zdravlja iskoristiti sredstva u iznosu 60 hiljada KM za nabavku saniteta ili druge medicinske opreme. Poljoprivrednim proizvođačima obećali smo pomoć u jesenjoj sjetvi za šta smo izdvojili još oko dva miliona KM, a oko 1,9 miliona planiramo za program podrške privredi jer sredstva koja smo prvobitno namijenili nisu bila dostatna. Vrijedno je istaći i 100.000 KM za centre za socijalni rad na području TK, a taj novac bit će utrošen za nabavku računarske opreme - rekao je, između ostalog, Halilagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.