Nakon susreta Prce je dao intervju za medije.

- Ovdje nema previše naših ljudi, tako da ne osjećam da je bila zadnja utakmica, ali jeste. Žao mi je što prvenstvo nismo okončali pobjedom iako smo bili veoma blizu, na kraju smo pali. Ovo je bila moja posljednja utakmica u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mislim da je stvarno bilo dosta. Za mene bi najljepši mogući način bio oprostiti se da smo dobili, ali i ovako možemo biti zadovoljni. Čestitke Španiji - rekao je Prce.

Prce je istakao da mu je najdraži momenat u karijeri odlazak na SP u Katar.

- Za mene je to odlazak u Katar. Prvo veliko prvenstvo i taj meč sa Islandom. Prvi put je uvijek najslađe, a najteži trenutak za mene je poraz od Mađarske u prepunoj Skenderiji. Malo mi je žao što je Evropsko prvenstvo ovako počelo, pa i završilo. Bilo je dosta utjecaja koji su djelovali na ekipu. Hvala našim navijačima, a ja se nadam da će nas mlade snage i dalje uveseljavati - dodao je Prce.

Navijači bi željeli Nikolu na nekoj od funkcija u Rukometnom savezu.

- Ja bih volio biti predsjednik države, ali vidjet ćemo. To je pitanje za neko buduće, skorije vrijeme, a možda se ne potegne nikada, stvarno ne znam - rekao je Prce sa osmijehom.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić se putem facebooka zahvalio legendarnom rukometašu.

 

Prce je u dresu Zmajeva odigrao 120 utakmica i postigao 445 pogodaka.