open-navfaktor-logo
search
Velika borba
Pred 360 minuta odluke: Nezapamćena ludnica u Premijer ligi BiH
Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u nikada interesantniju završnicu.
08.05.2021. u 23:06
get url
text

Sezona koja je specifična po mnogo čemu, prije svega jer se utakmice igraju pred praznim tribinama zbog pandemije koronavirusa, imat će nevjerovatan "fotofiniš".

Do kraja su ostala četiri kola, odnosno svega 360 minuta, a još uvijek se ne zna ko je prvak, ko će u Evropu, kao ni ko ispada iz "elite".

VEZANI TEKST - Borac preuzeo vrh od Sarajeva, hoće li gol-razlika odlučiti prvaka BiH?

Za titulu se bore Borac i Sarajevo. Ovi timovi imaju po 57 bodova i dijele prvu poziciju. Ukoliko ne bude promjena do kraja sezone, o prvaku bi mogla odlučivati ukupna gol-razlika banjalučkog i sarajevskog premijerligaša.

Velež je treći sa 53 boda i Rođeni predvode listu timova koji se bore za Evropu. Slijedi Široki Brijeg sa 51 bodom, a Zrinjski ima 50 bodova, dok Tuzla City sa 46 bodova vreba iz drugog plana.

Vrijedi istaći da će Sarajevo i Borac igrati finale Kupa, a zbog njihovog položaja na tabeli, u Evropu će gotovo sigurno voditi i četvrto mjesto.

Ništa manje nije uzbudljivo ni u donjem dijelu tabele.

Trenutno pozicije koje vode u niži rang zauzimaju Krupa i Radnik. Oba tima imaju po 22 boda. Odmah iznad crte je Olimpik sa 24 boda, a Mladost ima 28 bodova. Između ove četiri ekipe tražit će se dva "najveća luzera" u sezoni.

U posljednja četiri kola potpuno rasterećeno igraju samo Željezničar i Sloboda. Doduše, tim s Grbavice silno želi pobjedu koju nije okusio već 12 kola.

Naredno, 30. kolo, igra se već u utorak i srijedu, dok će se nakon toga sve utakmice u tri preostala kola igrati u istom terminu.

Raspored

30. kolo

Borac - Zrinjski, Krupa - Radnik, Olimpik - Mladost, Sarajevo - Sloboda, Široki Brijeg - Tuzla City, Velež - Željezničar

31. kolo

Mladost - Sarajevo, Radnik - Olimpik, Sloboda - Široki Brijeg, Tuzla City - Velež, Zrinjski - Krupa, Željezničar - Borac

32. kolo

Borac - Tuzla City, Krupa - Olimpik, Sarajevo - Radnik, Široki Brijeg - Mladost, Velež - Sloboda, Zrinjski - Željezničar

33. kolo

Mladost - Velež, Olimpik - Sarajevo, Radnik - Široki Brijeg, Sloboda - Borac, Tuzla City - Zrinjski, Željezničar - Krupa

Sezona se završava 30. maja. Finale Kupa igra se 27. maja, odnosno tri dana prije posljednjeg premijerligaškog kola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.