open-navfaktor-logo
search
Nizozemski stručnjak
Pred duel s Juventusom: Ronald Koeman se zbog Pjanića pravdao novinarima
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić od dolaska u Barcelonu upisao je 11 nastupa, od čega čak pet u Lgi prvaka.
07.12.2020. u 14:29
get url
text

VEZANI TEKST - Marchisio "savjetovao" Barcelonu oko Miralema Pjanića

Naš veznjak mnogo više minutažu u dresu Blaugrane skupio je u elitnom takmičenju (381 minuta) negoli u španskoj La Ligi (170 minuta), u kojoj je Barca poražena u posljednjem susretu na gostovanju kod Cadiza s 2:1.

Pjanić u Ligi prvaka ima ulogu starteram dok u domaćem šampionatu šansu uglavnom dobija sa klupe, a tako je bilo i u duelu protiv Cadiza.

U zvaničnom obraćanju medijima pred susret posljednjeg kola grupe faze Lige prvaka protiv Juventusa nizozemski stručnjak Ronald Koeman pokušao je objasniti zašto Pjanić u evropskoj eliti dobija priliku od prve minute, dok je njegova minutaža u prvenstvu skoro duplo manja.

- Mislim da je to slučajnost. Njegova uloga u Barceloni je drugačija u odnosu na Juventus. Mi igramo drugačije, želimo praviti veći pritisak - pokušao je objasniti Koeman, te je ponovio rečenicu koju često koristi kada priča o Zmaju:

- Plaća cijenu što je stigao kasnije na pripreme, ali nikada nisam sumnjao u Pjanića. Imam dosta veznjaka i moj izbor je za dobro ekipe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.