open-navfaktor-logo
search
Zmajevi
Pred okupljanje: Petev uputio dva naknadna poziva
Okupljanje fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine pred oktobarski ciklus kvalifikacija za plasman na Mundijal zakazano je za ponedjeljak.
30.09.2021. u 18:13
get url
text

Zbog povreda susrete protiv Kazahstana i Ukrajine propustit će Rade Krunić i Miralem Pjanić.

Kao što je na nedavnoj press konferenciji govorio o mogućnosti da pozove još nekoga od igrača, selektor Ivaylo Petev naknadno je danas uputio pozive Dariju Đumiću i Sanjinu Prciću, saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Đumić je za našu najbolju selekciju odigrao 5 utakmica i postigao jedan gol u susretu protiv Belgije 7. oktobra 2017. godine. Trenutno nastupa za Twente u Nizozemskoj.

Prcić je do sada sakupio 8 nastupa za A tim i nije se upisivao u listu strijelaca. Prcić je član Strazbura, a ove sezone je u francuskoj eliti nastupio šest puta i postigao jedan pogodak.

Bugarski stručnjak na klupi BiH na okupljanju u glavnom gradu naše države čeka sljedeće igrače:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos)

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Mateo Sušić (Cluj), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Dario Đumić (Twente), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Aleksandar Jovičić (Gorica), Ajdin Nukić (Tuzla City)

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Sanjin Prcić (Strazbur), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Mario Vrančić (Stoke City), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo), Almedin Ziljkić (Olimpija)

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.