Predsjedavajući Zvizdić sa parlamentarnom delegacijom Azerbejdžana

objavljeno: 23.02.2018. u 14:34

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas u posjetu delegaciju Parlamenta Republike Azerbejdžan, koju je predvodio zastupnik i predsjednik grupe prijateljstva Azerbejdžana i BiH Chingiz Ganizade. 

Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo da su odnosi dvije zemlje dobri i da se kontinuirano unapređuju. Upoznao je goste sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH i rekao da Bosna i Hercegovinu ima dva glavna vanjsko-politička prioriteta, a to su evropske i euroatlantske integracije. Istaknuo je da je BiH u posljednje tri godine napravila značajne iskorake na postizanju socijalnoekonomskog napretka društva i pozvao privrednike iz Azerbejdžana da nastave da ulažu u BiH, naglašavajući da su vlasti u našoj zemlji spremne i otvorene za unapređenje ekonomske, trgovinske, političke i diplomatske saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić i članovi delegacije Parlamenta Azerbejdžana su se saglasili da postoji veliki prostor za razgovore i saradnju na svim nivoima i da oni trebaju biti češći, što će doprinijeti boljem razumijevanju  i unapređenju odnosa između BiH i Azerbejdžana.

Sastanku su prisustvovali i Eldar Hasanov, ambasador Republike Azerbejdžan u BiH, Elnur Guliyev, savjetnik u Diplomatskoj Misiji Republike Azerbejdžan i Elshad Eyvazli, književnik i autor knjige „Djeca koja nisu odrasla“.