open-navfaktor-logo
search
Skandalozno
Predsjednik SDP-a Kiseljak uzeo ocu pare, davio ga i prijetio da će ga ubiti
Zekri Beriša je ispričao policajcima da je napadu i prijetnjama prethodila svađa zbog stotinu maraka "koje mu je sin uzeo iz hlača"
01.10.2018. u 18:20
get url
text
Zaim Beriša, predsjednik SDP Kiseljak
Zaim Beriša, predsjednik SDP Kiseljak

Predsjednik kiseljačkog SDP-a Zaim Beriša nastavlja šokirati javnost svojim skandaloznim ponašanjem. Nakon što je u julu prošle godine na društvenoj mreži vrijeđao muslimane i njihova vjerska osjećanja, te napisao psovke kojih bi se postidjeli i oni najbesramniji, Beriša je otišao korak dalje, ali sada je sa verbalnog nasilja prešao na fizičko, i to usmjereno prema vlastitom ocu. 

Beriša je početkom septembra fizički napao oca Zekrija, prijeteći mu da će ga ubiti, nakon čega je napadnuti muškarac o svemu telefonom obavijestio Policijsku stanicu Kiseljak. Službenici policije su po prijavi posjetili ovu porodicu, gdje im je Zekri Beriša ispričao da je imao problem sa sinom Zaimom, koji ga je, kako je rekao, uhvatio za vrat i prijetio da će ga ubiti. Ove navode potvrdila je i njegova kćerka, a Zaimova sestra.

U službenoj zabilješci koju su vodili policajci na terenu, kako nezvanično saznajemo, navodi se kako je Zekri ispričao da je napadu i prijetnjama prethodila svađa zbog stotinu maraka "koje mu je sin uzeo iz hlača". Nasilnik nije zatečen u kući, a njegov otac je kazao da je otišao u Zenicu na predizborni skup SDP-a.

Hoće li i ovaj put SDPBiH ostati slijep i gluh na skandalozno ponašanje svog predsjednika u Kiseljaku ostaje da se vidi. Međutim, sudeći prema reakciji, tačnije njenom izostanku na Berišine vulgarne izjave i izljeva rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, Zaim će i ovaj put proći bez sankcija SDP-a, dok policija, kako nam je rečeno, poduzima zakonom predviđene mjere.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.