Napušta Vučicu

Prekasno: Roma je nudila Džeki produženje saradnje, ali...

Objavljeno: 28.05.2019. u 08:12

Rimljani su navodno bili spremni ponuditi ugovor na tri godine, uz plaću od 4,5 miliona eura 

Edin Džeko njije želio ostati u Romi

FOTO: TWITTER

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovog ljeta vjerovatno će napustiti Romu.

Dijamant sa rimskim klubom ima ugovor do ljeta 2020. godine, ali saradnja nije produžena, pa je izvjesno da ćemo Džeku gledati u dresu drugog kluba. Po svemu sudeći Intera...

A prema informacijama iz Italije postojala je šansa da kapiten Zmajeva i ostane u Romi. Kako piše Leggo, rimski klub na kraju je promijenio mišljenje i bio je spreman Džeki ponuditi novi ugovor. Međutim, bilo je prekasno.

Vođstvo Rome posljednjih dana promijenilo je mišljenje, pokušalo je predložiti produženje saradnje u naredne tri godine, uz plaću od 4,5 miliona eura godišnje, ali Džeko, navodno, nije htio ni čuti za to.

- Džeko je, kao i drugi igrači Rome doista loše shvatio ponašanje kluba prema svojim prijateljima Nainggolanu, Strootmanu i De Rossiju, koji su napustili klub - piše Leggo.

Isti izvor navodi da Dijamant čeka realizaciju transfera u Inter koji bi Romi trebao platiti obeštećenje od 15 miliona eura.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije