Premijer Gutić o konkursu u školi Miričina: U radni odnos primiti prvorangiranog kandidata

Objavljeno: 17.10.17 u 14:33

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić pozvao je direktora i članove Školskog odbora Osnovne škole "Miričina“ da se u cijelosti i dosljedno pridržavaju zakonom propisanih procedura i ovlasti, te da konkursnu proceduru za prijem u radni odnos okončaju prijemom prvorangiranog kandidata, koji je u skladu s propisanim kriterijima osvojio najveći broj bodova.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić

U pismu menadžmentu i Školskom odboru ove škole, premijer Gutić poručuje da se, s obzirom na to da konkursna procedura za prijem u radni odnos još traje, te da se ovih dana očekuje i održavanje sjednice Školskog odbora, u okviru svog rada i djelovanja drže zakonskih ovlaštenja i svoje djelovanje zadrže u okviru zakonski propisanih normi i procedura.

Također, podsjeća da je zbog nezakonitog postupanja u postupku prijema zaposlenika s invaliditetom, kantonalna vlada već nedavno smijenila školski odbor te škole i imenovala nove članove ovog upravljačkog tijela.

- Ovim putem naglašavamo da će Vlada biti dosljedna svom legalističkom opredjeljenju, te da ćemo spriječiti bilo kakve pokušaje manipulacije u okviru konkursne procedure - naglašava Gutić.

On je javno pohvalio menadžment škole, "koji je našao snage i zauzeo opredjeljenje" da osobama s invaliditetom pruži mogućnost adekvatnog radnog angažmana, te time pokazao i svoju društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj djeluje, saopćeno je iz Vlade TK.