U poruci upućenoj građanima, Obuća je navela da je cjelokupno svoje djelovanje tokom proteklog, kako je navela, uspješnog, ali jednako turbulentnog mandata, nastojala oblikovati u interesu svakog građanina i doprinijeti poboljšanju i razvoju kvalitete života u BPK Goražde.

Ocijenila je da je tim Vlade BPK Goražde u proteklom mandatu opravdao povjerenje građana i svojim djelovanjem učinio historijske iskorake za ovaj kanton.

- Tim putem progresa koliko god zahtjevno bilo, uvijek sam svoje djelovanje i postupanje, kako dolikuje mojoj struci i položaju, bazirala na načelu zakonitosti, a u skladu s najvišim principima demokratije. Tako postupam i u ovom slučaju. Poštujući normative propisane u članu 10. stav (5) Zakona o Vladi BPK Goražde, svoj mandat premijera dajem na raspolaganje skupštini te prihvatam mandat zastupnice svih onih koji moju podršku trebaju, bili oni glasači Stranke demokratske akcije ili ne - poručila je Obuća.

Ona je danas zajedno sa ostalim novoizabranim zastupnicima preuzela mandat u Skupštini BPK te na konstituirajućoj sjednici koja je u toku položila svečanu zakletvu.

U dosadašnjem dijelu sjednice imenovane su privremene komisije Skupštine BPK, a na zahtjev Kluba SDA uslijedila je pauza prije konstituisanja klubova naroda i izbora skupštinskog rukovodstva.