open-navfaktor-logo
search
U 69. godini
Preminuo Nusret Smajlović, ugledni profesor i bivši selektor atletske reprezentacije BiH
Bivši selektor atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine i poznati sportski radnik Nusret Smajlović preminuo je danas iznenada u Sarajevu.
05.01.2021. u 18:23
get url
text

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio Munir Talović, njegov bivši kolega sa Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu.

- Pogođen sam zaista, teško nam je palo svima. Danas mu je bio 69. rođendan, družili smo se, slikali. Počastio nas je i tortom, baš me pogodilo - kazao nam je kratko potreseni Talović.

Inače, profesor Smajlović se penzionisao prije nekoliko godina kao emeritus, koji je odškolovao brojne generacije studenata FASTO-a.

Bivši selektor atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine preminuo je na terminu na kojem je s prijateljima igrao fudbal. Iznenada mu je pozlilo, prijatelji su mu pokušali pomoći, ali srce nije izdržalo.

Smajlović je bio izuzetno cijenjen među kolegama profesorima u regionu. Dao je veliki doprinos bh. sportu, pogotovo atletici, a koliko ju je volio najbolje znaju oni koji su imali priliku pratiti njegova predavanja.

Nažalost, Bosna i Hercegovina je ostala bez velikog sportskog stručnjaka, iza kojeg ostaju njegova brojna djela i knjige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.