open-navfaktor-logo
search
Prijedor
Prepiska u Viber grupi: SNSD organizira skup podrške Pavloviću, šta je sa ostavkom?
Za danas u 17 sati zakazan je skup podrške gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću a nakon što su se pojavile fotografije na kojima on pije tablete a zatim povraća.
10.10.2021. u 15:14
get url
text

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, stranke čiji je član i Pavlović zatražio je njegovu ostavku, koju je on, kako je naveo u saopćenju, i podnio.

U javnosti se pojavila i Viber prepiska članova SNSD-a, odnosno Glavnog odbora stranke, u kojoj se dogovara organizacija skupa podrške gradonačelniku Pavloviću.

- Poštovani prijatelji, sutra se u 17 sati održava, ispred Gradske uprave okupljanje podrške Daliboru Pavloviću. U konsultacijama sa vrhom SNSD-a i koalicionim partnerima u gradu Prijedoru sutra bi trebali izaći i podržati Dalibora kao prijatelja i čovjeka. Molim vas da se organizujete i dođete u što većem broju. Hvala svima unaprijed – navedeno je u Viber grupi.

Članovi grupe su "lajkali" ovu obavijest.

Kako je objavio Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poruku u Viber grupi objavio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Prijedoru i direktor Šumskog gazdinstva Saša Bursać.

On je istakao kako je skup podrške Pavloviću organiziran uz "saglasnost Dodika i vrha partije, te koalicionih partnera".

- Sve se događa samo par dana nakon predstave u kojoj Dodik glumi moralnu vertikalu i ultimatumom poziva Pavlovića da podnese ostavku do četvrtak do podne, a ovaj je prihvaća i podnosi ostavku Dodiku a ne CIK-u BiH, kako bi trebalo po zakonu. Nakon toga Pavlović i SNSD organizuju danas popodne skup podrške Pavloviću, što je vrhunac moralnog i ljudskog posrnuća moralnih nakaza, koje se grubo poigravaju sa narodom i Prijedorčanima – naveo je Vukanović.

VEZANI TEKST - Procurile fotografije: Da li je gradonačelnik Prijedora pio tablete pa povraćao, snimao i selfie?!

Naveo je kako je očito da je Dodiku postalo jasno da će izgubiti gradonačelnika u Prijedoru, "pa je izveo predstavu za javnost da odglumi čestitog vođu od autoriteta a iza kulisa radio sve da Pavlović uprkos velikom skandalu opstane na vlasti, jer su svjesni da sigurno gube vanredne izbore jer je rejting SNSD-a dotakao dno, pa danas organizuju protest na kome bi tobože umolili Pavlovića da se predomisli i ostane gradonačelnik". 

- Nezvanično Dodik je u srijedu veče naribao Pavlovića ali rekao da se ne povlači i da će tražiti način da ga izvuku, da bi ga u četvrtak ujutro pozvao u 8 sati i rekao da se povuče. Da li je kući na Dodika i promjenu odluke utjecala Gorica ili neko drugi pokazat će vrijeme – napisao je Vukanović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.