open-navfaktor-logo
search
Rumunski sudija
Prije 12 godina Coltescu se pokušao ubiti, a sinoć je izazvao neviđeni skandal
Utakmica posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira prekinuta je jer je četvrti sudija meča Sebastian Coltescu na rasnoj osnovi vrijeđao člana stručnog štaba Bašakšehira Pierrea Weboa.
09.12.2020. u 07:47
get url
text

Meč u Parizu prekinut je u prvom poluvremenu kod rezultata 0:0, a nakon ovog skandali isplivlali su i neki zanimljiviji detalji iz prošlosti o rumunskim sudijama, koji neće dijeliti pravdu u susretu koji će biti nastavljen danas u terminu od 18.55 sati

VEZANI TEKST - Pariz: Suspendovan sudija Coltescu koji je rasistički vrijeđao Weboa

Rumunski novinar Emanuel Rosu na Twitter je podsjetio podseća da ovo nije bila prva sporna situacija u vezi sa rasizmom, a u kojoj je učestvovao i glavni sudija. Naime, prije nekoliko godina Ovidiu Hategan je sudio derbi između Dinama i Steaue iz Bukurešta, a tada nije reagovao Hacegan nije tada reagovao ni rasistične povike sa tribina koji su bili upućeni igraču Steaue Harlemu Gnohereu. Pravdao se kako je mislio da su vikali "auh" što je uzvik iz filma "300".

S druge strane isti novinar podsjeća da je za Coltescua ovo trebala biti posljednja "evropska kampanja" jer je prije dvije sedmice skinut sa FIFA-ine liste.

Coltescu je prije 12 godina izazvao buru u Rumuniji jer je pokušao da se ubije. To je tada uzburkalo tamošnju fudbalsku javnost, nakon čega je postalo poznato da ovaj arbitar nije emotivno stabilna osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.