Priveden jedan od vozača koji su "pretresali" vozilo Hitne pomoći

Objavljeno: 14.06.18 u 09:53

Banjalučka policija identifikovala je jednu od dvije osobe koje su tokom protesta zbog povećanja cijena goriva na Prijedorskoj petlji pregledali vozilo Službe hitne pomoći.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Iz PU Banja Luka jutros je saopćeno da se radi na identifikovanju i druge osobe i utvrđivanju odgovornosti oba učesnika ovog događaja.

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 13.6.2018. godine identifikovali su jedno lice koje se dovodi u vezu sa događajem od 11.6.2018. godine kada su dva lica prilikom blokade saobraćaja u Banjoj Luci na lokalitetu Prijedorske petlje neovlašteno zaustavili i pregledali vozilo Službe hitne pomoći. Sa licem je obavljen razgovor i uzeta izjava na okolnosti događaja. Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica prema učiniocima će biti preduzete zakonom propisane mjere - naveli su iz PU Banja Luka.

Prije tri dana je objavljen snimak blokade saobraćaja u nedjelju na Prijedorskoj petlji, na kojem se vidi kako je vozilo Hitne pomoći jedva uspjelo proći. 

Protest protiv poskupljenja goriva

Protest protiv poskupljenja goriva u Banja Luci #prijedor24

Posted by Prijedor24.com on Sunday, June 10, 2018

Kako je vidljivo na snimku, vozilo Hitne pomoći se pokušavalo probiti, a bahati vozači su prišli šoferu i tražili da im dokaže da vozi pacijenta.

Nakon što su se uvjerili da se u vozilu nalazi pacijent vozači su se sklonili kako bi vozilo nastavilo prema Banjoj Luci.