Priveden jedan od vozača koji su "pretresali" vozilo Hitne pomoći

objavljeno: 14.06.2018. u 09:53

Banjalučka policija identifikovala je jednu od dvije osobe koje su tokom protesta zbog povećanja cijena goriva na Prijedorskoj petlji pregledali vozilo Službe hitne pomoći.

Iz PU Banja Luka jutros je saopćeno da se radi na identifikovanju i druge osobe i utvrđivanju odgovornosti oba učesnika ovog događaja.

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 13.6.2018. godine identifikovali su jedno lice koje se dovodi u vezu sa događajem od 11.6.2018. godine kada su dva lica prilikom blokade saobraćaja u Banjoj Luci na lokalitetu Prijedorske petlje neovlašteno zaustavili i pregledali vozilo Službe hitne pomoći. Sa licem je obavljen razgovor i uzeta izjava na okolnosti događaja. Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica prema učiniocima će biti preduzete zakonom propisane mjere - naveli su iz PU Banja Luka.

Prije tri dana je objavljen snimak blokade saobraćaja u nedjelju na Prijedorskoj petlji, na kojem se vidi kako je vozilo Hitne pomoći jedva uspjelo proći. 

Protest protiv poskupljenja goriva

Protest protiv poskupljenja goriva u Banja Luci #prijedor24

Posted by Prijedor24.com on Sunday, June 10, 2018

Kako je vidljivo na snimku, vozilo Hitne pomoći se pokušavalo probiti, a bahati vozači su prišli šoferu i tražili da im dokaže da vozi pacijenta.

Nakon što su se uvjerili da se u vozilu nalazi pacijent vozači su se sklonili kako bi vozilo nastavilo prema Banjoj Luci.