open-navfaktor-logo
search
(Ne) ide po planu
Probijen rok, stadion Rođeni još čeka travnjak: Ne može se s jednim čovjekom raditi posao od tri miliona KM
Građevinski radovi na rekonstrukciji terena odvijaju se prema utvrđenoj dinamici, tvrde iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ali stvari na terenu govore drugačije.
02.09.2022. u 12:16
get url
text

U Veležu su s izvođačem radova, nakon što je prvi rok probijen, dogovorili da polaganje trave na stadionu Rođeni u Mostaru bude okončano do trećeg septembra. I taj rok, izvjesno je, neće biti ispoštovan.

Potvrdio je to u razgovoru za Faktor predsjednik Rođenih Senad Husnić.

- Imao sam komunikaciju sa Fudbalskim savezom BiH i izvođačem radova. Obećali su i garantovali da će polaganje trave krenuti naredne sedmice. Da li u ponedjeljak ili petak, nije precizirano, ali obećano je sljedeće sedmice - rekao nam je Husnić.

Izgradnja novog travnjaka stvorila je brojne probleme Veležu.

VEZANI TEKST - Kada će Velež dobiti travnjak: Imamo novi rok, trava se ne može postavljati na 40 stepeni, predlagao sam...
 

- Mi smo, između ostalog, zbog terena ostali bez šest članova Upravnog odbora - govori Husnić.

Pored toga Rođeni bilježe i finansijske gubitke, a trpe i rezultati zbog toga što Velež trenira i igra utakmice van svog doma.

Ponadali su se u Veležu da bi utakmica sa Sarajevom u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine mogla biti prva na hibridnom travnjaku, ali od toga neće biti ništa.

Husnić smatra da izvođač radova nema kapacitet.

VEZANI TEKST - IZ FSBiH trvde da sve ide planiranom dinamikom: U Tuzli se nadaju da će dobiti teren do marta
 

- Ne može se sa jednim čovjekom raditi posao od tri miliona maraka - jasan je Husnić.

On je dobio uvjerenje izvođača radova da dvije mašine dnevno mogu postaviti travu na 2.000 kvadrata , što znači da bi samo polaganje trave trebalo trajati minimalno četiri dana. Poslije toga teren mora mirovati 12-15 dana pa je jasno da će, ukoliko ne bude nepredviđenih situacija i problema, Mostarci pred svojim navijačima zaigrati tek u oktobru, odnosno nakon reprezentativne pauze.

Rekonstrukcija terena u Mostaru počela je 13. juna. Uporedo se radi na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, stadionu Tušanj u Tuzli i stadionu Koševo u Sarajevu.

Podsjećamo da je FSBiH nakon međunarodnog tendera za izvođača radova odabrao konzorcij WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.