Trgovina ljudima

Pronađena u torbi: Amerikanka pokušala napustiti Filipine sa bebom starom šest dana

Objavljeno: 04.09.2019. u 17:33

Žena je osoblju aerodroma rekla da putuje sama te je imala samo svoj pasoš, ali kada su službenici aerodroma pregledali njen ručni prtljag, u njemu su pronašli maleno dijete

FOTO: Screenshot

Američka državljanka se trenutno nalazi u pritvoru na Filipinima jer je pokušala napustiti zemlju s bebom koju je stavila u ručni prtljag.

Glasnogovornik Filipinskog ureda za imigraciju Melvin Mabulac kazao je da su danas zaprimili izvještaj kako je na međunarodnom aerodromu Ninoy Aquino u Manili uhvaćena 43-godišnjakinja iz SAD-a koja je imala dijete u prtljazi. Dodao je kako je beba stara samo šest dana, prenosi CNN.

Ispričao je kako je žena osoblju aerodroma rekla da putuje sama te je imala samo svoj pasoš, ali kada su službenici aerodroma pregledali njen ručni prtljag, u njemu su pronašli maleno dijete.

Američka državljanka je u tom trenutku počela tvrditi da je ona djetetova tetka, ali nije za to predstavila nikakve dokaze.

Slučaj je predan filipinskom Odjelu za borbu protiv trgovine ljudima i istraga je u toku.

Izvor:   CNN

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije