Propada projekt izgradnje najskupljeg stadiona u Evropi?

objavljeno: 12.01.2018. u 16:05

Izgled novog stadiona Chelseaja predstavljen je nedavno, a trebao bi biti izgrađen na mjestu sadašnjeg Stamford Bridgea.

U martu prošle godine Plavci su dobili dozvolu za izgradnju novog stadiona, ali su u međuvremenu naišli na nove probleme.

Novi dom Chelseaja s nešto više od 60.000 sjedećih mjesta trebao je biti otvoren, a kada je riječ o iznosu koji će biti utrošen za njegov izgradnju bit će to, sasvim sigurno, evropski rekord.

Ipak, u međuvremenu se pojavio jedan "mali problem". Naime, kuća porodice Crosthwaite koja već 50 godina živi u blizini stadiona podigla je tužbu protiv Chelseaja i tako na neodređeno vrijeme stopirala realizaciju projekta.

Porodica se žalila da će u slučaju izgradnje stadiona ostati bez prirodnog svjetla. Chelseajeve prve komšije ne traže da se obustavi izgradnja stadiona, već da se smanji veličina stadiona.

Za razliku od Crosthwaitovih ostale komšije Chelseaju su dale saglasnost, a navodno je porodica odbila kompenzaciju u iznosu od nekoliko stotina hiljada funti.

Za ilustraciju i bolju predodžbu, engleski mediji javljaju da je slična kuća u blizini nedavno prodana za 1,18 miliona funti. Radi se o prilično uglednom kvartu gdje u pravilu stanuju imućniji građani Londona.