open-navfaktor-logo
search
Bitka za EP
Prosinečki: Ovo nam je jedna od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama
Zmajevi će do utakmice odraditi dva treninga, prvi već danas od 18 sati
06.06.2019. u 09:21
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je otputovala u Tampere, gdje će u subotu sa selekcijom Finske odigrati susret trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi će do utakmice odraditi dva treninga, prvi već danas od 18 sati.

{$galerijaFotografija}

Selektor BiH Robert Prosinečki za ovaj duel ne može računati na usluge Radeta Krunića, Seada Kolašinca, te Miralema Pjanića, koji će odraditi jedan meč suspenzije zbog crvenog kartona.

- Imali smo problema s vremenom tokom priprema. Svi su spremni. U Finskoj ćemo odraditi još dva treninga. Ovo nam je jedna od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama. Finci su dobri, ali ja vjerujem u dobar rezultat - rekao je Prosinečki.

- Dodao je da "to što dugo nisu primili gol govori koliko su dobri".

{$galerijaFotografija}

- Ako nisu primali golove, onda nisu ni gubili. Ne smijemo ih potcijeniti. Trudit ćemo se da nađemo rješenje - dodao je bh. selektor uz konstataciju da je pripreme u Sarajevu malo pokvarilo vrijeme, ali da se na takve stvari ne može utjecati.

Selektor Prosinečki ovoga puta nije govorio o meču sa Italijom kazavši da će o tome pričati tek poslije Finske.

Miralem Pjanić neće igrati u Tampereu, ali je otputovao u Finsku.

- Ovo nam je sigurno bitnija utakmica nego sa Italijom. Važno nam je uzimamo bodove u tzv. manjim utakmicama. Ako pobijedimo Finsku olakšat ćemo put na Evropsko prvenstvo. Međutim, gledali smo snimke finske reprezentacije i neće biti nimalo lako - izjavio je veznjak Juventusa.

Utakmica između Finske i BiH igra se u subotu od 18 sati. Nakon dva odigrana kola, lider u grupi J je Italija sa šest bodova, po četiri imaju BiH i Grčka, Finska ima tri boda, dok su Armenija i Lihtenštajn bez učinka.

Reprezentacija BiH aerodrom Sarajevo
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.