open-navfaktor-logo
search
Pripreme Zmajeva
Prosinečki trojicu reprezentativaca poslao kući, sutra razgovor sa Begovićem
Robert Prosinečki suočava se s velikim problemima u odbrani, otpali Vranješ,  Nastić i Bičakčić
03.09.2018. u 12:52
get url
text

Okupljanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za prve susrete Lige nacija protiv Sjeverne Irske i Austrije počelo je danas na Ilidži.

Prvu utakmicu u novoformiranom takmičenju UEFA-e izabranici selektora Roberta Prosinečkog igraju već 8. septembra u Belfastu, na Windsor Parku sa početkom u 15 sati po srednjeevropskom vremenu.

- Liga nacija je jedno zanimljivo takmičenje, ali ovo je neka šansa za odlazak za EP. Ovo je šansa uvjetno rečeno manjim reprezentacijama da ode na kontinentalni šampionat. Mislim da igramo protiv dvije selekcije koje su jako kvalitetne. Sjeverna Irska bila je nadomak velikog turnira, a Austrija je bila na EP. Sigurno će za nas ovo biti pravi testovi. Očekujem odlične utakmice, koje su po mjeri za nas - rekao je Prosinečki u uvodu.

Do utakmice u Belfastu Zmajevi će odraditi tri treninga, a prvi već danas na terenima Trening - kampa FK Sarajevo u Butmiru.

Glavni problem selektoru našeg nacionalnog tima mogle bi predstavljati povrede odbrambenih igrača, Eldara Ćivića i Ermina Bičakčića. Uprkos povredama obojica bh. defanzivaca stigli su na pripreme, a njihovo zdravstveno stanje bit će jasnije nakon što ih pregleda medicinski tim naše reprezentacije na čelu sa doktorom Reufom Karabegom.

{$galerijaFotografija}

- Medicinski tim je pregledao sve igrače. Vranješ, Nastić, Bičakčić neće biti u konkurenciji za ove dvije utakmice. Ćivić će ostati, tako da će on biti u konkurenciji - kazao je Prosinečki, te dodao da naknadnih poziva neće za Sjevernu Irsku neće biti zbog viza, dok ćemo za Austriju razmisliti o naknadnim pozivima.

Prosinečki je otkrio da će sutra obaviti i razgovor sa Asmirom Begovićem.

-S njim ću pričati sutra oko 14 sati – kazao je bh. selektor, te naglasio kako je zadovoljan formom svojih izbranika na startu nove sezone i da je sretan jer njih 95 posto igra standardno.

Elvis Sarić kazao je kako novo takmičenje predstavlja svakako novi izazov, te da su i Sjeverna Irska i Austrija selekcije koje su pune igrača koji igraju u kvalitetnim ligama i klubovima.

- Sigurno je za nas ovo novi izazov, novi test i u novo takmičenje ulazimo posebno motivisani – rekao je bivši fudbaler Sarajeva.

Prosinečki press 03.09.2018.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.