open-navfaktor-logo
search
Strah zbog COVID-19
Protiv Zmajeva željeli igrati po svaku cijenu, sada žele izbjeći učešće na SP-u?
Za nešto manje od dva mjeseca na rasporedu je Svjetsko prvenstvo za rukometaše, prvo koje će brojati 32 učesnika.
18.11.2020. u 14:15
get url
text

Nažalost, odlukom EHF-a rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez prilike da se kroz baraž mečeve sa Mađarskom po drugi put u historiji plasira na Mundijal kojem je ovoga puta domaćin Egipt.

VEZANI TEKST - Silno su željeli igrati protiv BiH, sada je njemački golman otkrio pravu istinu

Uprkos velikim problemima koje sportu uzrokuje pandemija koronavirusa u Egiptu su uvjereni da će se SP održati. No, mnogo je i onih koji baš i nisu spremni na to, ali i onih koji bi rado odgodili ovo veliko takmičenje.

U jednom podcastu Hrvat Domagoj Duvnjak i Islanđanin Aron Palmarsson konstatovali su da je preopasno, a posebno zanimljiva je bila izjava njemačkog reprezentativca Patrika Wienceka.

- Da se mene pita, naravno da ne bih igrao. Zdravlje je najvažnije, a nažalost, neki ljudi to brzo zaboravljaju - kazao je Wiencek, koji je očito i sam zaboravio da je upravo njegov savez kod EHF-a forsirao da se po svaku cijenu odigra utakmica prvog kola kvalifikacija za EURO 2021 između Njemačke i BiH.

Navodno, Nijemci potiho razgovaraju među sobom da, ako se bude i igralo, ne sudjeljuju na turniru koji bi trebao početi 13. januara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.