open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 5. kolo
Prva pobjeda tima sa Pecare: Široki Brijeg u finišu slavio protv Leotara
Fudbaleri Širokog Brijega savladali su Leotar u prvom meču 5. kola Premijer lige BiH. 
13.08.2021. u 21:54
get url
text

Tim sa Pecare slavio je pred domaćim navijačima sa 2:0. Nakon četiri remija u dosadašnja četiri meča PLBiH, tim sa Pecare stigao je do prve ovosezonske prvenstvene pobjede.  

Prvi su zaprijetili gosti i to već u 2. minuti. Todorović je izašao sam pred golmana Širokog Brijega, ali ga je u posljednji tren stigao Marko Jurić i uspio izblokirati njegov udarac.

U 20. minuti domaći su imali veliku priliku. Nakon ubačaja sa lijeve strane Ikić se ne snalazi pred golom gostiju.

Potom su ponovo prijetili gosti, a Miškić je odbranio dva pokušaja igrača Leotar. prvu je zaustavio udarac Todorovića, a potom i Aćimovića. S druge starne prijetili Vukoja, Grgić i Kolega, ali promjene rezultata nije bilo.

U nastavku meča domaći su dodali gas, stvorili su veliki pritisak pred golom Leotara, ali nisu imali koncentracije u završnici.

U jeku napada domaćih gosti su imali najbolju priliku nakon sat igre, a nevjerovatno je šta je promašio Aćimović. Sa 11 metara nije uspio pogoditi okvir gola, a golman Miškić se nije ni pomjerio.

I kada se činilo da će na Pecari mreće mirovati domaći su postigli pogodak. Široki Brijeg je poveo u 86. minuti kada je iz slobodnjaka sjajno pogodio Ivan Ikić.

Treba naglasiti kako su gosti imali zamjerki na slobodan udarac kojeg je dosudio Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Trijumf je potvrdio Lukić golom u sudijskoj nadoknadi. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.